De DJ Mobile 1999                                                                                                                                            Home

Het idee voor de DJ Mobiel is ontstaan in 1998 na het horen van het nummer "God is a dj" van de band "Faithless" Dit nummer riep bij mij beelden van de pausmobiel op. De pausmobiel en de tekst "God is a dj" versmolten in mijn gedachten tot de "DJ Mobiel".
De Omschrijving.


Een beeld, een kunstwerk, een auto die is omgebouwd tot een rijdend DJ meubel. In de achterzijde van deze auto zijn een groot aantal speakers, tweeters en woofers aangebracht. Dit is op een zeer sculpturale wijze gebeurd. De speakers zijn in taps toelopende vormen gemonteerd die op hun beurt weer aan de auto bevestigd zijn op zo'n manier dat dit een geheel vormt met de vormgeving en de aërodynamica van de auto. De voorzijde van de auto is in de originele staat gebleven maar de achterzijde ziet eruit als een soort samengestelde raketmotor. De DJ kan door een opening in het dak als de paus in zijn pausmobiel de twee ingebouwde draaitafels en het mengpaneel bedienen en zo zijn favoriete nummer '"God is a dj" draaien.